Ahoj chlupatí miláčci....

zdravím vás všechny psíky, psice, malé, velké... Žiju, mám se dobře tak jako i vy, mojí bratři a sestry z klecí závodnických... Dýchám provoněný jarní vzduch čerstvě posečené trávy a pozuruji své adopt.rodiče, jak mi připravují běžecký, svobodný ráj v zelené lavině travnatého keberce, protkaného fialovými střapečky jarních kvítků... pobíhám si po zahradě a dýchám a dýchám tu nádheru, všechno, tak nějak zeleně provoněné...jsem stále v pohotovosti v té změti zeleně a rostlinek kolem mě a bleskurychle reaguji na jakýkoliv pohyb co se kmitne kolem mé hlavy, jsem jak rentgen, který své paprsky zaměří na to okem neuviditelné !!! Jakákoliv muška, či včelka je v mém zorném poli ihned zacílena !!! Chňapnu, zacvakám zubama a je pryč.... nadobro...
V té svobodné nádheře si taky rád uhryzuju kousky zeminy, přesně řečeno syrové, voňavé hlíny se vším všudy...
Předníma řezákama si poštipkávám povrch zeleného keberce a něco pod ním mi skrytě říká, že je tam třeba minerál, který asi potřebuji... a žádné vitamíny v prášcích to neuhodnou-jenom mé tělo, které si řekne, přesně jako semafor, kdy mám jet (a dát si co mi chutná), nebo kdy stop a přestávka.... a moje máma vždycky říká tuto větu, že "tělo si řekne, co potřebuje" a to dodržuje i u mě a nechá mě si sem tam pohryzat kus čerstvě odkrytého poklopu hliněné voňavé mňamky tak, jako razí heslo u dospělých páníčků, když mám chuť na kus pečeného masíčka, tak si ho dám a zrovna tak i borůvkové voňavé knedlíky přelité smetanou a zlatavým máslem !!! No ale pozor, není to tak často, jinak bysme se neunesli ... Já jsem vůbec atletický typ ať sním co sním, jsem stále štíhlý, vyběhaný, pružný, lehce se vznášející...
Jsem takový "Janeček " skákající, veselý a když blázním s Bárou na zahradě, tak si myslím, že má taky takové zuby jako já a někdy ji s láskou poštipkuju a chci si hrát a vybít své hurónské ego a všechnu energii z radosti ze života, až z toho má křehká Bára modřiny !!! ...
Jsem "Kelišová a divoký býk v jednom" !!! Mazlítko něžný a čokoládově čumící pes !!!
S mamkou jsme si dneska hodinku dáchli po týdenním maratonu nervového, pracovního vypětí a zítra??
Zítra nás čeká krásná sobotěnka, vonící polévka a z ní kus masíčka pro mě, odpolední běhačka na zahradě a já nevím co ještě naši vymyslí za program, ale každopádně zase kousek hezkého života, mého života , tady s vámi a u vás, v jiné zemi, než jsem se narodil a než jsem žil svůj naprogramovaný a určený život do kdy nikdo neví...
Čichám, všechno počůrám, běhám v zeleni, mazlím se a ve své postýlce každý večer usínám - je to tak, jak by to mělo být dopřáno všem pejskům, opuštěným, odsouzeným, nechtěným - a spoustu zatraceným... stále na ně myslím-nezapomněl jsem, že tam zůstaly spousty jiných pejsků... a moc bych jim přál, aby měli ten "svůj" domov s vonící sobotní polévkou...
Mějte se, pokud to jenom trochu jde smějte se, ale hlavně žijte naplno, váš Tajgy...
Posílám videjko - svobody a zeleného štěstí

...
https://youtu.be/cOrzz-29ijw
Maldini už s námi není,...avšak poslal nám Tajgyho, jako jeho pohlazení ...
Tiger+L+J