Včera jsem dorazila do Prahy o dost později, než Jitka. Sešli jsme se v hospodě, Soník zatím spal v autě. Popovídali jsme (s Jitkou přijel i její kamarád, bylo to milé posezení). Pak jsem převzala Soníka a zkusila ho nechat vyčůrat, pořád se mu nechtělo, ani Jitce před tím nešel, nakonec jsem ho vzala k mámě na návštěvu. Do výtahu nastoupil dobře a klidně, na návštěvě jen zvědavě koukal na máminu kočku Pepinu, vyžral jí granulky z misky a pak čekal, co bude dál - prostě kliďásek. Brzy jsme se vydali na cestu, v autě hned ulehl a byl celou cestu hodný. Po příjezdu do Nýřan jsem zavolala Angeliku, ta oblékla Šmudlu a s dcerou Kristýnkou nám šly naproti.
Šmudla byl podle mého předpokladu tentokrát klidný, ani snad na uvítanou neštěkl, očichal Soníka jako někoho, koho už zná. Bylo dobře, že se předem seznámil s našimi psy, už to pro něj nebylo překvápko a vše probíhalo v klidu. Šli jsme tedy venčit, Soníka brzy Šmudlovo značkování inspirovalo a konečně se vyčůral, měl toho dost nastřádáno...

Mohli jsme tedy jít brzy domů, i tak jsme stihli potkat několik pejsků, Soník i s nimi bez jakéhokoliv konfliktu. Ve výtahu byl opět klidný, prohlédnutí bytu se neobešlo bez dalšího vyluxování cizí misky (Šmudla se bude muset rychle naučit, že v jídle se nenimrá

).
Pak jsme se usadili, povídali a sledovali pejsky a zase povídali (o krmení, obojcích, vodítkách a dalších psích záležitostech) a také fotili. Soník sice z počátku zrychleně dýchal, ale nakonec se uklidnil, svalil se na koberec a odpočíval.
Včera jsem po příjezdu a obstarání všeho nutného nakonec u pc usnula, teď už mám fotky stažené, jen je upravit a vložit, budou za chvíli.
Soník se Šmudlou budou správná dvojka, myslím, že jim sžívání nebude trvat dlouho a Šmudla bude brzy rád, že má parťáka.