Játrové řezyRecept mi poslala má kamarádka Dana Š., majitelka švarných erdelteriérů. Jak jsem koupila, tak prodávám.
1/2 kg jater
menší palice česneku
10 vajec
1 kg ovesných vloček
špetka majoránky
Játra umeleme v mlýnku na maso (vlasntě kde jinde, že?), přidáme utřený nebo prolisovaný česnek a celá vejce a důkladně promícháme. Můžeme i umixovat v mixeru, ale kdo by se s tím potom myl? Nakonec vmícháme ovesné vločky.
Vznikne tak nevábná hmota, kterou vykydneme na vymaštěný plech, rozetřeme a pečeme a to ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Pro sichr špejlí propícháme, abychom se přesvědčili, že řezy nejsou uvnitř matlapatla. Ještě teplé krájíme nožem na čtverečky nebo obdélníčky, menším psíkům na malé čtverečky, asijským démnonům a žralokům v psí kůži na čtverce velké.
Skladujeme v ledničce nebo, což je naprosto ideální, v mrazáku. Řezy rychle rozmrzají (asi za 15 minut). Když přijde nečekaná návštěva, šoupneme je rozehřát do mikrovlnky. Pro hafany tak máme po ruce stále čerstvou pochoutku. Psům velmi chutná!
Napačeme-li řezy do foroty, mají psi vlastní cukroví, kdykoli cokoli slavíme, nebo když přijde návštěva, která sežere, co může, ale psi ji sežrat nesmějí.
Recepty jsou převzaté z knížky od mé oblíbené autorky
Ireny Sehnerové -
JAK KRMIT PSY aneb VRAŽ DO TOHO OSM KOSTÍ 