od Marta » sob 15. srp 2009 17:06:35
Jak tady čtu, málokdo ví něco o osudu svého pejska.Jen z chování se občas vyčte čeho se bojí a co mu to asi připomíná...
Když jsem prvně viděla Hannah na fotce kterou se nabízela k adopci, byla takový chudáček, že kdykoli jsem se zastavila u této fotografie, vždy to bylo se slzami. A byla jsem si jistá, že to je přesně pejsek kterému chci pomoci, protože je ubohý z nejubožejších.. Měla jsem strašný strach jestli to zvládnu, abych mu porozuměla, abych ho pochopila a měla jsem strach, abych to nebyla já, kdo třeba není ten pravý a nemá tu sílu ....Když jsem se dověděla, že snad Hannah ani nedostanu, začala jsem o ni bojovat, myslím, že jsem také zasela tímto mnoho nevraživosti a můj strach začal být ještě větší, když jsem si uvědomila, že lámu věci přes koleno...
ALE - Hannah vylezla z kontejneru vesele, reagovala na vše bezvadně, samozřejmě se usadila Lacinům v autě, zamířila přímo do našich vrat, do výtahu, do bytu, do postele... Prostě byla všechno, jen ne ten chudáček z fotografie...Mazlila a mazlí se s lidmi na potkání, miluje hlavně muže, někdy se mi zdá, že kdo se s ní pomazlí, s tím by ode mne odešla.Včera v parku by mne dokonce vyměnila za starou kuřecí kost. Zakřičela - nesmíš ! , nevzala ji, ale 100m se stále ohlížela zpět, dokonce uraženě vyplivla i frolíka /za odměnu že poslechla/, tak jsem hodila vodítko na zem a udělala pár kroků v domění, že půjde za mnou,- vydala se za kostí.... Přišlápla jsem vodítka a škubla... Celou cestu domů mě provázely psí oči, byla jsem neoblomná...
Nevím co Hannah prožívala než se dostala k nám. Na temeni hlavy má velkou jizvu, bojí se střelby, bouřky, lekne se řvoucí motorky, atd. Ale leze lidem do auta, jezdí po jezdících schodech, metrem, tramvají, do každé chce nasedat,není to vůbec ustrašený pejsek, provokuje cizí psy štěkotem aby si s ní hráli...A komanduje každého pejska který by ji chtěl obtěžovat...Je dominantní ...
Ráda bych věděla co dříve prožívala, kde žila a jak..Jestli někoho měla ráda. To už asi zůstane jejím tajemstvím...
Někdy se ji o tom v noci zdává, to když ji slyším pofňukávat a poštěkávat...
Prosím Terezku anebo Lacinovi, kdyby něco věděli o životě Hannah...Zda by se to nedalo přes paní Deidru zjistit...Také jsem někde ztratila záznam z jejího dostihu a její rodokmen. Není možné je někde stáhnout ?
Díky za každou novinku..
Marta