Znáte příběh Vašeho pejska než jste ho adoptovali?

Obrátila se na nás redakce jednoho deníku, zda můžeme zveřejnit některé příběhy našich pejsků...

Re: Znáte příběh Vašeho pejska než jste ho adoptovali?

Příspěvekod Petra » pát 14. srp 2009 14:51:52

Holy je u nás doma 2 měsíce- přijel zjizvený, ale relativně v dobrém zdravotním stavu. Má dvě velké jizvy na stehně, jednu dlouhou ze strany na krku a rozkousnutý jazyk. Na zadečlu měl jizvy po proleženinách o velikosti dvou lidských dlaní. Ty už se zhojily celé. Ještě má boule na žebrech, takže tam asi byla zlomenina. Rok před píjezdem už neběhal a tak asi si ho nechali chvíli na krytí... Přerdpokládám, že mu to zachránilo život, protoze byl čas ho dát do úttulku. Chlapů se bál nejvíc a jako první začal důvěřovat dětem a misce žrádla. Ted teprve zkouší, co mu doma projde a jestli FAKT nesmí sežrat moje kočky????? Možná bych ráda věděla jek se měl, ale na fotkách s majiteli vidím je obličeje, se kterými by se mi asi mluvit nechtělo. Ted je náš a to je dobře. :8:
Petra a Holy
Petra

Příspěvekod Marta » sob 15. srp 2009 17:06:35

Jak tady čtu, málokdo ví něco o osudu svého pejska.Jen z chování se občas vyčte čeho se bojí a co mu to asi připomíná...
Když jsem prvně viděla Hannah na fotce kterou se nabízela k adopci, byla takový chudáček, že kdykoli jsem se zastavila u této fotografie, vždy to bylo se slzami. A byla jsem si jistá, že to je přesně pejsek kterému chci pomoci, protože je ubohý z nejubožejších.. Měla jsem strašný strach jestli to zvládnu, abych mu porozuměla, abych ho pochopila a měla jsem strach, abych to nebyla já, kdo třeba není ten pravý a nemá tu sílu ....Když jsem se dověděla, že snad Hannah ani nedostanu, začala jsem o ni bojovat, myslím, že jsem také zasela tímto mnoho nevraživosti a můj strach začal být ještě větší, když jsem si uvědomila, že lámu věci přes koleno...
ALE - Hannah vylezla z kontejneru vesele, reagovala na vše bezvadně, samozřejmě se usadila Lacinům v autě, zamířila přímo do našich vrat, do výtahu, do bytu, do postele... Prostě byla všechno, jen ne ten chudáček z fotografie...Mazlila a mazlí se s lidmi na potkání, miluje hlavně muže, někdy se mi zdá, že kdo se s ní pomazlí, s tím by ode mne odešla.Včera v parku by mne dokonce vyměnila za starou kuřecí kost. Zakřičela - nesmíš ! , nevzala ji, ale 100m se stále ohlížela zpět, dokonce uraženě vyplivla i frolíka /za odměnu že poslechla/, tak jsem hodila vodítko na zem a udělala pár kroků v domění, že půjde za mnou,- vydala se za kostí.... Přišlápla jsem vodítka a škubla... Celou cestu domů mě provázely psí oči, byla jsem neoblomná...
Nevím co Hannah prožívala než se dostala k nám. Na temeni hlavy má velkou jizvu, bojí se střelby, bouřky, lekne se řvoucí motorky, atd. Ale leze lidem do auta, jezdí po jezdících schodech, metrem, tramvají, do každé chce nasedat,není to vůbec ustrašený pejsek, provokuje cizí psy štěkotem aby si s ní hráli...A komanduje každého pejska který by ji chtěl obtěžovat...Je dominantní ...
Ráda bych věděla co dříve prožívala, kde žila a jak..Jestli někoho měla ráda. To už asi zůstane jejím tajemstvím...
Někdy se ji o tom v noci zdává, to když ji slyším pofňukávat a poštěkávat...
Prosím Terezku anebo Lacinovi, kdyby něco věděli o životě Hannah...Zda by se to nedalo přes paní Deidru zjistit...Také jsem někde ztratila záznam z jejího dostihu a její rodokmen. Není možné je někde stáhnout ?
Díky za každou novinku..
Marta
Marta

Příspěvekod L + L » sob 15. srp 2009 17:48:07

:67: Marto,
dík za hezké povídání. :41:
Posílám Vám odkaz na naše stránky na Greyhound.data.com, kde je zpráva o adopci Hannah:
http://www.greyhound-data.com/adoption.htm?id=648&filter_sex=&list=r&filter_date=all&x=1

a přímo na rodokmen Vaší Hannah neboli Emers Fortune, což bylo její dostihové jméno:
http://www.greyhound-data.com/d?i=1192708

a propoóó:
Přejeme všechno nejlepší Haničce k dnešnímu svátku - je sobota 15.8. a je Haničky.... :21:
/1§:) :53: :53: :53:
L + L
Administrátor

Příspěvekod Marta » sob 15. srp 2009 19:13:57

Magdi, díky moc...Už jsem si to stáhla..Já měla zavirovaný počítač a přišla jsem o některé věci a i teď mám někdy problém..
Také děkuji za přáníčko pro Hannah...
Hezký víkend...
Marta

Příspěvekod tereyska » ned 16. srp 2009 14:28:05

.. ono Marti je vždy těžké zjistit co tak prožívali přesně v munulosti neb ani deirdre s nimi neblya u toho, ale tak nějak příběhy jsou různé, některé přivezou trenéři sami do útulkum někteří se najdou toulaví a to byl případ Hannah, zubožení, některé se podaří vysvobit před smrtí z vetereriny nebo "cely" kde čekají na smrt. Ale povětšinou jde o vysloužilé závodníky tak že jejich život byl jen tvrdý tréning z trenérem - kotec a závody, bez lidského pohlazení a "normálního" milého zacházení. Já si tak kolikrát říkám.. raději to ani nechci přesně vědět u Blackyho. Hlavně, že se má teď fajn a že se situací se bojuje..

hezky jste to napsala :) a zdravíme .
tereyska

Příspěvekod Marta » ned 16. srp 2009 15:32:32

Díky také terezce za odpověď...Jen mě napadá, zda opravdu byla hannah v útulku celou tu dobu co nezávodila, jestli nežila u nějaké herečky a už tenkrát, když se fotila k adopci nepřebrala její manýry...? Vždyť není možné aby najednou začala tolik milovat lidi když ji dříve ubližovali..Ona je herečka každým coulem, miluje lidi na potkání, má obrovskou duševní sílu, darmo není narozená s čísly 8.8.2004, je to lvice a to silná lvice...A možná právě proto je taková, jaká je...A díky Bohu za ni...
Marta

Příspěvekod tereyska » ned 06. zář 2009 21:39:40

.. Marti pes se projeví jak vy mu také umožníte i díky Vám tedy a to měla Hanah velké štěstí, že je u vás, že si tolika může dovolit :8: . myslím, že prostě umí odpouštět a znovu začít věřit a to rychleji ( když vůbec ) než lidi a to se máme co od nich učit... vůbec povahově. haninka je moc fajn tedy i díky vám může být v pohodě :113: a užívat si.
tereyska

Předchozí

Zpět na Znáte životní příběh svého pejska...?